Telefon
WhatsApp
Yeni alınan 33 adet otobüs bugün sefere başladı
Chakra Negatif İyon Kart

Başkanı Demir: Her alanda bölge lideriyiz

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan 33 adet otobüs bugün düzenlenen törenle sefere başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Hedefimiz Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı şehri inşa etmek. Her alanda bölgenin merkeziyiz. Bölgenin merkezi olan, ülkemizin kurtuluşunun ilk adımının atıldığı bu şehrin şanına yakışan belediyeciliği birlikte inşa ediyoruz, edeceğiz” dedi.
Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan 33 adet yeni otobüsün hizmete alım töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene Başkan Mustafa Demir, Başkanvekili Nihat Soğuk, Genel Sekreter İlhan Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Şenol Yıldız, Genel Sekreter Yardımcısı Ali Seyfi Küçükgöncü, SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, BMC Genel Müdürü Mustafa Altun,  otobüs şoförleri ve vatandaşlar katıldı.
Nitelikli, kaliteli, konforlu, aynı zamanda dakik bir hizmet vermek üzere devreye aldıkları otobüslerin önemine değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “Belediyecilik özellikle Büyükşehir Belediyesi, yetki ve etki alanları itibariyle 1 milyon 350 bin insanımızın tüm hayatına dokunan, ona nitelik katan, varsa bir ihtiyaç durumunda yanında olan bu şehirde onu mutlu eden, en önemli, en yetkili, en etkili mecradır. Samsun’da ulaşım master planımızı tamamladık. Büyük ölçüde 2022 yılında hayata geçmiş olacak. 33 yeni, sıfır, son teknolojiye göre donatılmış 24 milyon liraya mal olmuş otobüslerimiz bugün sefere başlıyor” dedi.
Türkiye’de elektrikli otobüsü hizmete alacak ilk belediye olacaklarını ifade eden Başkan Mustafa Demir, “2021 yılında bunu da hizmete almayı planlıyoruz. Zaman içerisinde miadı dolan otobüslerimizi belli hatlarımızı planlama çerçevesinde elektrikli otobüse dönüştüreceğiz. Özellikle Taflan-Havaalanı arasında bir hat oluşturuyoruz. Elektrikli otobüslerimizi burada kullanacağız” diye konuştu.
TOPLU ULAŞIMDA EN DİNAMİK ŞEHİR
Toplu ulaşımda Türkiye’nin en dinamik şehirlerinden biri olduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, şunları söyledi:
“Konforu, dakikliği, güvenliği ile kendi araçlarıyla işyerine giden insanlarımız da dahil olmak üzere bu otobüslerimizi kullandırmaya özendiriyoruz. Bütün şoförlerimizden istirhamımız şu; Samsunumuzun insanına ulaşım noktasında kendi kardeşini, annesini, babasını, evladını taşıyormuş gibi hizmet üretelim. Altyapıdan, üstyapıya, kültürden sanata, turizme kadar Samsun’un istikbal yürüyüşünü müthiş bir şekilde değiştirecek projeler yapıyoruz. Bambaşka bir Samsun’a doğru birlikte yürüyoruz. Bizim hedefimiz şu; 1 milyon 350 bin insanımızın hayatına olumlu yönde dokunacağız. Onun güvenini, sevgisini, saygısını ve muhabbetini kazanma noktasında çok güzel bir yürüyüşteyiz. Hedefimiz Türkiye’nin en mutlu insanlarının yaşadığı şehri inşa etmek. Her alanda bölgenin merkeziyiz. Bölgenin merkezi olan, ülkemizin kurtuluşunun ilk adımının atıldığı bu şehrin şanına yakışan belediyeciliği birlikte inşa ediyoruz, edeceğiz.”

SAMULAŞ A.Ş. Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı ise ulaşımın güvenli ve konforlu olması için çalıştıklarını dile getirerek, “Pandemi öncesi 75 araçla hizmet verirken yolcu sayısı yaklaşık yüzde 50 azalmasına rağmen aynı oranda hatta daha fazla araçla hizmet vermeye devam ettik. Yaklaşık bir yılı alan süreçte, ülke olarak büyük sıkıntılar yaşadık. Bunların en büyük yansıması toplu ulaşıma oldu. Tramvayda yaklaşık 85 bin yolcu taşırken, şu an 30 bin yolcu taşımaktayız. Aynı şekilde otobüslerde 40 bine yakın yolcumuz varken şu an 15 bin civarında yolcu taşıyoruz. Bu süreçte hizmetlerimizi artırarak devam ettirdik. Başkanımız Mustafa Demir’in bize çizdiği vizyonla hizmet kalitemizi en üst seviyeye çıkararak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Araç sayımız 100'den 133'e çıktı. Şimdi Türkiye’nin en genç filosuna sahibiz. Yaş ortalamamız 6 iken 4'e düştü” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği