Telefon
WhatsApp
VEDA
Chakra Negatif İyon Kart

VEDA

 

Çocukluğum 80 darbesinin karanlığında cezaevi kapılarında geçti. Bulunduğumuz hareketin içine girdiğimde küçücüktüm, cebimde çocukça hayallerimiz değil bizi her zaman onurlandıran hilal kadar aydınlık ideallerimiz vardı. Bizim kişiliğimiz olağanüstü dönemlerde oluştu. İşte bu yüzden insanların gönlünde var olmayan, kâğıt üstündeki sıfatların bizim için bir önemi bulunmamaktadır.

 

Bir Türk Milliyetçisi olarak benim için sendika alın teri davasıdır. Bağımsız sendikalar ekonomik ve sosyal adaletin tesisi için vazgeçilmezdir. Eğitim sendikaları ise Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği; fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller yetişmesi için mücadele etmek gibi sorumluluğu da bulunmaktadır.

 

2003 yılında işyeri temsilcisi olarak başladığım, İlçe Başkanı, Şube Başkan Yardımcısı, Şube Başkanı, Genel Merkez Disiplin Kurulu Başkanı olarak birçok kademesinde görev yaptığım Türk Eğitim Sen’in son dönemde hâkim politik tavrın etkisiyle alın teri davasından uzaklaştığı görüntüsü, üyelerimizin birçoğunda tepkiye sebep olmuştur. Zaman içinde ise politik iklimin tesiriyle şubeleri dizayn etmek üzere çalışmalar yapılmaya başlanmıştır. Bu süreç, hayatları boyunca kendi kabiliyetleri ve üye takdiri ile seçim kazanamayacak grupların, fitneyle başka yapılardan destek alarak sendika yöneticisi olma heveslerini kabartmıştır.  

 

Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu şubenin 7. Olağan kongresi öncesinde seçilecek şube başkanı ve yönetim kurulu üyelerinin dizayn edilme çabaları, şubemizin üyeleri arasında gerginliğe sebep olmuştur. Baskıların artması üzerine 13 Kasım 2021 tarihinde, Samsun 1 Nolu Şubenin 137 şube delegesinin 100’ü kongreye gelmeme kararını yönetime bildirmiş ve kongrenin bir hafta sonraya bırakılması düşünülmüştür.

 

Ancak 14 Kasım günü kanunen seçimlerin yapılması ya da ertelenmesi için yeterli delege sayısının olup olmadığının seçim kurulu ve yöneticilerle tespiti gerekmektedir. Bu nedenle kongrenin yapılacağı İlkadım 23 Nisan Ortaokulu’na Şube Sekreterimiz İrfan AY ile gittiğimizde çok büyük kısmı üyemiz olmayan çok sayıda kişinin linç etmeye yönelik saldırısına uğradım.

 

Şiddet olaylarına rağmen kongre salonuna girerek, resmi işlemleri başlattık. Seçim Kurulu bizim dışımızda salona hiçbir delegenin gelmediğinin tespitini yaparak kongreyi 21 Kasım 2021 tarihine ertelemiştir.

 

Sadece kendi belirledikleri kişilerin yönetici olmasını isteyenler ve böyle bir yönetim anlayışını kabul ederek sendika yöneticisi olmaya çalışanlar hayatları boyunca yaptıklarının kara lekesini taşıyacaklardır. Şube yönetimlerini dizayn ettiklerinde üyeyi de kontrol altına alacaklarını düşünenler yanıldıklarını er veya geç anlayacaklardır.

 

Anlaşılan yeni bir tarih yazmak isteyenler, eskinin şahitlerini yok ederek işe başlamışlar.

 

Çalışanların sosyal ve ekonomik sorunları hakkında eleştiri yapıyormuş gibi davranıp sadece, kafiyeli hamaset cümleleriyle yetinmek, Türk Eğitim Sen’i, başta üyeleri olmak üzere tüm eğitim çalışanlarına onurlu ve saygın bir yaşam düzeyi sağlamak amacından uzaklaştırmaktadır.

 

Sendikal anlayışımızda ortaya çıkan kırılmalar, demokratik yollarla seçimlerin birçok şubede yapılamaması ve yaşananlar karşısında sendika genel merkezimizin sessizliği sebebiyle Türk Eğitim Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanlığından ve Türk Eğitim Sen üyeliğinden istifa ediyorum.

 

“Koşan elbet varır; düşen kalkar;

 

Kara taştan su damla damla akar,

 

Birikir, sonra bir gümüş göl olur;

 

Arayan Hakkı en sonunda bulur...

 

 

 

Levent KURUOĞLU

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği