Telefon
WhatsApp
Vakıflar, tüzelkişiliğe sahip hukukî ve sosyal müesseselerdir.
Chakra Negatif İyon Kart

Vakıf kültürünün daha iyi anlaşılmasını sağlayarak gelecek kuşaklara aktarılması, yardımlaşma ve dayanışmanın önemine dikkat çekilmesi ve bu konularda toplumsal farkındalık oluşturulması amacı ile her yıl Mayıs ayının ikinci haftası ülkemizde çeşitli faaliyetlerle “Vakıflar Haftası” olarak kutlanmaktadır.

 

Tüm çalışmaları gönüllülük esasına dayanan, iyilik yapma duygusunu hukukî statüye kavuşturan ve ona süreklilik kazandıran vakıflar, tüzelkişiliğe sahip hukukî ve sosyal müesseselerdir.

 

“İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır. Malın en hayırlısı Allah yolunda harcanandır. Vakfın en hayırlısı da insanların en çok duydukları ihtiyacı karşılayandır.” ve “Veren el, alan elden daha hayırlıdır.” hadislerinin de etkisiyle ülke topraklarımızda hızla yayılan vakıflarımız, refahın ve zenginliğin adaletli bir şekilde paylaşılmasına imkan sağlamakta ve sosyal barışın tesisinde önemli rol oynayarak toplum düzeninin oluşturulmasında önemli bir görev ifa etmektedirler.

 

Birlik ve beraberlik duygularını diri tutarak "ben" yerine "biz" olgusunu öne çıkaran vakıflarımız, toplum içindeki dayanışmanın artırılması ve kuşaklar arasındaki bağların kuvvetlendirilmesi açısından da önemli görevler üstlenmektedir. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz de restore ettiği ata yadigarı kıymetli eserlerle bu görevlere değerli bir katkı sunmaktadır.

 

Farklı alanlarda geçmişten günümüze değerli hizmetler gerçekleştirerek ülkemizin gelişiminde önemli katkılar sunan vakıflarımızı, çocuklarımıza ve gençlerimize iyi bir şekilde anlatarak tanıtmak ve onlara vakıf bilincini aşılamak hepimizin ortak görevi olmalıdır.

 

Birçok hayırlı hizmeti şehrimizde sivil toplum kuruluşu olarak başarıyla yerine getiren vakıflarımızın tüm yöneticilerini, temsilcilerini, üyelerini bu vesile ile tebrik ediyor; insanlara yardım duygusunu geliştirmek, dayanışmanın önemini anlatmak amacıyla kurulan vakıfların hizmetlerinin yürütülmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızın Vakıflar Haftası’nı kutluyorum.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği