Telefon
WhatsApp
UNUTMA ÇİFTÇİ DOSTUM, SENİNLE DERTLENMEYEN, SENİ TANIMAYAN SENİN PROBLEMİNE ÇÖZÜM BULAMAZ
Chakra Negatif İyon Kart

Samsun’da İyi Partiye milletvekilliği için müracaat eden adayların hepsi birbirinden iddialı. Parti yetkililerinden aldığımız bilgilere göre seçim takvimi başladığı andan itibaren partimizin politikalarını benimseyen ve Milletimize İYİ Parti çatısı altında hizmet etmek iddiasında olan arkadaşlarımız bireysel olarak müracaatlarını yapmaya başladılar. Daha ilk günden partimize gelerek düşüncelerini bizlerle paylaşan arkadaşlarımız ile partili partisiz vatandaşlarımızın partimize olan ilgisi bizleri ziyadesi ile memnun etmektedir diyorlar. Bugün aday adaylarından özellikle kırsalda Tarımla uğraşan kesimler tarafından yakinen bilinen Zir. Müh. Ramazan TINKIR adaylık ile ilgili düşüncelerini ve Samsun Halkına mesajlarını bizimle paylaştı.
Öncelikle 14 Mayısta yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği seçiminin Samsun’umuza, Ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum.
Yaklaşık 32 iki sene Tarım Bakanlığında değişik kurum ve kuruluşlarda teknik personel ve yönetici olarak çalıştıktan sonra 2007 yılında emekli oldum. Bu süreçte hep köylü dostlarımla ve çiftçilerimizle iç içe görev yaptım. Yüzlerce köyde Binlerce Tarım işletmesini gezdim.2000’li yıllarda köylerde yaşayan vatandaşlarımız yaptıkları üretimle kendi kendilerine yettiği gibi gurbette yaşayan çocuklarına bile destek olabiliyordu. Ne yazık ki bu gün köylerde yaşayan, tarım ve hayvancılıkla uğraşan çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını alamadığı için bağından bahçesinden soğudu. Daha da kötüsü köyde geçinemeyen on binlerce çiftçi iş umuduyla büyük kentlere göç etti.
Çiftçilerimizin her gün yaşadıkları sıkıntıları ve tarımda yaşadığımız sıkıntıları birkaç başlıkta sıralamak gerekirse;
-Çiftçilerimizin en temel ihtiyaçları olan mazot, gübre, tohum, tarım ilacı, hayvan yemi, vb. gibi temel ihtiyaçların sürekli pahalandığı herkesin malumudur. Bugün özellikle gübrede yaşanan aşırı fiyat artışları çiftçilerimizi gübre atmasam ne olur düşüncesine getirmiştir. Bütün bitkiler kökleri vasıtasıyla topraktan her sene ihtiyaç duyduğu bitki besin elementlerini topraktan alır. Şayet toprakta eksilen bitki besin elementleri gübre olarak toprağa verilmese hem verim düşer hem de toprağımızın yapısı bozulur.
-Değerli dostlarım Bafra, Vezir köprü ve Çarşamba, Terme ovalarının olduğu, yeşil ırmak ve Kızılırmak gibi iki büyük ırmak, irili ufaklı onlarca çayın ve derenin olduğu Samsun’da maalesef Tarımsal üretim olması gerekenin çok altındadır.
-Fındık üretiminde çok önemli bir potansiyelimiz olmasına rağmen maalesef fındık tarımı ile uğraşan çiftçimiz her sene bir önceki seneyi arar olmuştur.
-Fındık üreticilerinin emekleriyle kurulan Fiskobirlik gerçek işlevinden uzaklaştırılmış maalesef bir avuç insanın elinde kaybolup gitmiştir.
-Çarşamba ilçemiz için çok önemli olan şeker fabrikamız köylünün elinden alınmıştır.
-Türkiye’de isim yapan Terme/Kocaman pirinci ve Bafra pirinci eski günlerini arar olmuştur.
-Genel Müdürlüğü Samsun’da olan Karadeniz Birlik etkisiz hale getirilmiş soya ve ayçiçeği ekim alanları daraltılmıştır.
-Samsun için Marka olan sigara fabrikaları kapatılmış, tütün ekim alanları daraltılmıştır.
-Çarşamba ve Bafra’da sebzecilik yapan binlerce çiftçi üretimden uzaklaşmış, bin bir emekle kurdukları seralar boş bırakılmıştır.
Değerli hemşerilerim kıymetli Samsun’lular ben yaklaşık 45 sene sizlerle beraber çalışan düğünlerinizde sevincinizi paylaşan cenazelerinizde üzüntünüze ortak olan bazen fındık bahçenizde bazen seranızda problemlerinize çözüm bulmaya çalışan bir dostunuz olarak bu gün yaşadığınız bütün problemlerinizi biliyorum. Ben bu problemleri bizzat sizden dinledim, kendim köyünüze, evinize, bahçenize geldiğimde gördüm. Gerekli notları aldım. Çözüm yolları için projelerimiz hazır. Şu anda hepimiz mutfaklarımızda yaşadığımız yangını biliyoruz. Çözüm için inşallah 14 Mayısta yapılacak milletvekilliği seçiminde Genel Başkanımız Meral AKŞENER’İN liderliğinde İYİ PARTİMİZİN işinin ehli Kadrolarına desteklerinizi bekliyoruz.
Sizin içinizden biri olarak, sizin dertlerinizi ve problemlerinizi bilen birisi olarak sizlerin desteği ile huzur ile üreteceğimiz, alın terimizin karşılığını fazlasıyla alacağımız günler için projeler üretmek üzere İYİ PARTİDEN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI OLDUM.


UNUTMA ÇİFTÇİ DOSTUM, SENİNLE DERTLENMEYEN, SENİ TANIMAYAN SENİN PROBLEMİNE ÇÖZÜM BULAMAZ.
BİR ZİRAAT MÜHENDİSİ OLARAK SİZE SÖZ VERİYORUM. SİZİN DERDİNİZİ BAŞKALARINDAN DEĞİL BİZZAT SİZDEN DİNLEYİP ÇÖZÜMÜ BERABER BULACAĞIZ. UNUTMAYIN BELKİ ADAY BENİM ANCAK YETKİLERİMİZİ BERABER KULLANACAĞIZ.
HEPİNİZE SEVGİ VE SAYGILAR SUNARIM.
Zir. Müh. Ramazan TINKIR
İYİ PARTİ SAMSUN MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği