Telefon
WhatsApp
TEKNOFEST Karadeniz, 1 milyon 250 bin kişiyi misafir etti
Chakra Negatif İyon Kart

TEKNOFEST Karadeniz, 1 milyon 250 bin kişiyi misafir etti

Samsun’da 30 Ağustos- 4 Eylül tarihleri arasında düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz, 6 günde tüm şehirlerde toplam 1 milyon 250 bin ziyaretçiyi ağırladı. Festivale 7’den 70’e herkesin yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentte artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3) tarafından düzenlenen ayakları yere festival TEKNOFEST Karadeniz, başarıyla tamamlandı. Başlatılan milli teknoloji hamlesiyle gençleri teknoloji üretmeye teşvik etmeyi hedefleyen dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivaline ev sahipliği yapan Samsun, kurumların iş birliği ve çalışmalarıyla 5’nci organizasyondan tam not aldı.

HERKES UNUTULMAZ ANLAR YAŞADI

Ödüllü teknoloji yarışmaları, yerli teknoloji sergileri, hava ve kara araçlarının açık hava sergisi, uluslararası girişim zirvesi, Türk Yıldızları, Solo Türk gösterileri ve ünlü sanatçıların açık sahne konserleri festivale renk katarken, başta Samsunlular olmak üzere tüm ziyaretçiler unutulmaz anlar yaşadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretiyle kentteki festival coşkusu ve heyecanı zirveye ulaştı.

BÜYÜKŞEHİR STANDI İLGİ ODAĞI OLDU

Festivalde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin standı, en çok ilgi gören yerlerden oldu. Birebir ölçülerdeki Formula-1 aracının simülasyonu, gençlerin ve çocukların akınına uğrarken, VR gözlüğüyle oynanan sanal gerçeklik oyunu farklı deneyim kazandırdı. Samsun’u tanıtmayı amaçlayan akıl oyunu karelog, her kesimi düşündürerek eğlendirdi. Kurulan dev ekranda ise ziyaretçiler, belediyenin yürüttüğü projeler ile hizmetleri izledi.

RESMİ AÇIKLAMA: 1 MİLYON 250 BİN KİŞİ

Festival hatasız ve eksiksiz şekilde sona ererken, 30 Ağustos – 4 Eylül tarihleri arasında Çarşamba Havalimanı’ndaki festival alanını toplamda 1 milyon 250 bin kişi ziyaret ettiği açıklandı. TEKNOFEST Twitter hesabında ‘TEKNOFEST Karadeniz’ etiketiyle yapılan paylaşımda, “Karadeniz fırtınasında bizleri yalnız bırakmayan tüm katılımcılarımıza teşekkür ederiz. İyi ki varsınız…” ifadeleri kullanıldı.

TEKNOFEST Karadeniz etkinliği ile ilgili değerlendirme yapan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Demir, “Şehrimiz merkezli düzenlenen TEKNOFEST Karadeniz, uzun hazırlık dönemi sonrasında başarıyla sona erdi. TEKNOFEST, çok büyük bir organizasyon. Bu dev etkinliğe ev sahipliği yapmaktan çok mutluyum. Allah’a şükürler olsun ki şehrimizin potansiyeli, kurumların iş birliği ve organizasyon kabiliyetiyle üstesinden geldik. Halkımızın yoğun ilgisi ve coşkusu da hepimizi çok şaşırttı. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti de hepimizi ayrıca onurlandırdı. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varınk’a, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Bayraktar’a, AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Çiğdem Karaaslan ile milletvekillerimize, Valimiz Sayın Zülkif Dağlı’ya, bütün kurumlarımıza ve belediyemizin tüm ekiplerine ayrı ayrı teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği