Telefon
WhatsApp
Tek tesisle 31 mahallenin su sorunu çözüldü
Chakra Negatif İyon Kart

Tek tesisle 31 mahallenin su sorunu çözüldü

Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü, vatandaşların kesintisiz ve daha temiz suya kavuşması amacıyla Havza ilçesi Gidirli Mahallesi'nde inşa ettiği içme suyu arıtma tesisini önümüzdeki yılın ikinci yarısında hizmete açıyor. Bu tesis ile 31 mahallenin arıtılmış su sorunu çözülüyor. 

 

Samsun’un 17 ilçesinde özellikle altyapı ve ulaşım yatırımlarından taviz vermeyen Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. SASKİ'nin bu kapsamda gerçekleştirdiği çalışmalara, Havza ilçesine bağlı Gidirli Mahallesinde inşa edilen İçme Suyu Arıtma Tesisi de eklendi. Vatandaşların tüketecekleri suyun kalitesini yükseltmek amacıyla mahallede yapılacak olan tesisin temeli geçen Cumartesi günü AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ve protokol üyelerinin katılımıyla atıldı.

31 MAHALLENİN İÇME SUYU PROBLEMİ BİTİYOR

23 milyon 800 bin bedelle yapılan tesis saniyede 120 litre kapasiteyle çalışacak. Tesisin bitirilmesiyle birlikte Havza'daki; Kuşkonağı, Arslançayırı, Sivrikese, Ilıca, Kayabaşı, Şerifali, Hacıbattal, Kirencik, Gidirli, Yağcımahmut, Hecinli, Çiftlikköy, Erikbelen, Çakıralan, Ekinpınarı, Elmacık, Yaylaçatı mahalleleri, Vezirköprü'nün İmircik, Kuyumcu, Devalan, Yolpınar, Alancık, Kaplancık, Özyörük, Kabalı, Güldere, Danabaş, Çekalan, Dümrek, Oluklu mahalleleri ile Bafra'daki Sarpın Mahallesi'nin içme suyu problemi çözüme kavuşacak. 

210 GÜNDE BİTECEK 

Büyükşehir Belediyesi’nin alt ve üstyapıda yoğun bir şekilde çalıştığını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 17 ilçede çalışmaların kesintisiz devam ettiğini belirtti. Çevre adına önemli yatırımlardan biri olan Havza İçme Suyu Arıtma Tesisi' nin 210 günde bitirilerek sistemin 2022 yılının ortalarında devreye alınacağını dile getiren Başkan Demir, “Havzalı vatandaşlarımız evlerinde içme suyundaki farkı çok net hissedecek. Tesisin temelini hafta sonu AK Parti Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler ve geniş bir katılımla attık. 23 milyon 800 bin lira bedelli bir yatırım. Hemşerilerimizin temiz suya ulaşması için her noktada en iyi projeleri hayata geçiriyoruz. Tesisin bitirilip devreye alınması ile birlikte Havzalı hemşehrilerimiz memba kalitesine suya kavuşacak. Bu tesis sadece Havza ilçesine hizmet vermeyecek. Havza'da 17, Vezirköprü'de 13, Bafra'da da 1 olmak üzere 31 mahallenin içme suyu problemi sona erecek" ifadelerini kullandı. 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği