Telefon
WhatsApp
SÜSLÜ: ESNAFA İFLAS BAYRAĞI UZATILDI
Chakra Negatif İyon Kart

SÜSLÜ: ESNAFA İFLAS BAYRAĞI UZATILDI

 

İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü. ''Gülsan Sanayi Sitesi’nin şehir merkezi dışına taşınması amacıyla Toybelen Sanayi Sitesi’nde yer gösterilen esnafımıza, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm eli değil adeta iflas bayrağı uzatılmıştır'' dedi

 

İYİ Parti Samsun Kurucu İl Başkanı ve İYİ Parti Genel İdare Kurulu Üyesi Ömer Süslü, Ülkemizde her geçen gün derinleşen ekonomik kriz nedeniyle belini doğrultamayacak noktaya gelen esnafımız, üzerine bir de pandemi koşullarının getirdiği külfetle nefes alamayacak noktaya gelmiş durumdadır. Bu kaderi yaşayan esnaflarımızdan önemli bir bölümü de elbette Gülsan Sanayi Sitesi’nde ekmek mücadelesi veren hemşehrilerimizdir. Gülsan Sanayi Sitesi’nin şehir merkezi dışına taşınması amacıyla Toybelen Sanayi Sitesi’nde yer gösterilen esnafımıza, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çözüm eli değil adeta iflas bayrağı uzatılmıştır. Gülsan Sanayi Sitesi esnaflarımız Beş Müteahhit benzeri yandaşlara gösterilen hassasiyetten nimetlenememiştir. Esnafımızın elindeki yeri ölü değerde adeta üzerine konmak suretiyle alarak karşılığında Toybelen’de fahiş fiyatlar biçilerek yer gösterilen esnafımızın yaşam hakkına kastediliyor'' dedi.

 

ESNAFIN GÖRÜŞÜ ALINMADI

Esnafa sahip çıkılması gerektiğini belirten Süslü, ''Gülsan Sanayi Sitesi’nde belirlenen kamulaştırma bedelinin metrekaresinin 2 bin lira olduğu yerde TOKİ eliyle ortalama 100 metrekare olan bir işyerine şehrin en değerli konumunda 200 bin lira değer biçilirken, Toybelen’de aynı büyüklükte olan işyerini 400 bin liranın üzerinde fiyatla alacaksınız deniliyor. TOKİ ve Samsun Büyükşehir Belediyesi, kurulan kooperatifi devre dışı bırakmıştır. Esnaflarımızın hiçbir görüşü alınmadan binalar yapılmış ve kendilerine dayatırcasına buralar satışa çıkarılmıştır. Bütün bunların ışığında şu sorularımızın cevaplanmasını bekliyoruz:

 

-Eski kararda Toybelen’den dükkan satın alacakların Gülsan’da esnaf olması şartı varken bu karar daha sonra neden kaldırılmıştır?

-Gülsan Sanayi Sitesi’ndeki esnaflarımızın emeğini güvence altına almakla mükellef olan Samsun Büyükşehir Belediyesi tefeciliğe mi ilgi duymaya başlamıştır?

-Böyle kıymetli bir araziye biçilen bu değeri Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı ve beraberindekiler uygun buluyor mu?

-Kendilerinin böyle kıymetli bir arazisi olsa aynı değeri biçerler miydi?

Eğer biçerseler şimdiden talip olduğumuzu buradan beyan ediyoruz.” diye konuştu.

 

GEREKEN MÜCADELEYİ VERECEĞİZ

Süslü ayrıca, ''Bütün bu absürt dayatmaların üzerine bir de esnaflarımızdan %25 peşinat talep ediliyor. Pandemi koşullarıyla ağırlaşan ekonomik krizin çemberinde kıvranan esnaflarımıza bu ödeme planını dayatanlar galiba farklı bir gezegende ikamet etmektedir. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm adı altında yandaşlarının nimetleneceği rantsal dönüşüm zorbalığına karşı gereken mücadeleyi vereceğiz. Samsun, Ankara ile aynı kaderi yaşamayacaktır. Samsun’u rantiyerlerin kurduğu masalarda parsel parsel sattırmayacağız! Bu konunun takipçisi olacağımıza dair Samsunlu hemşehrilerimize söz veriyoruz'' ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği