Telefon
WhatsApp
Süne Mücadelesi Hizmet içi Eğitimi Düzenlendi
Chakra Negatif İyon Kart

Süne Mücadelesi Hizmet içi Eğitimi Düzenlendi

 

 

 

Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü 2023 yılı Bitki Sağlığı Programı kapsamında Süne Mücadelesinde görev alacak teknik personele, 07 Nisan 2023 tarihi saat 10:00 da, Zirai Karantina Müdürlüğü Toplantı Salonunda hizmet içi eğitim düzenlendi.

 

Eğitime İl ve İlçe Müdürlüklerinde Süne Mücadelesinde görev alacak 46 teknik personel katıldı. Eğitimi Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü teknik elemanlarından; Dr. Numan Babaroğlu ile Ziraat Yüksek Mühendisi Emre Akci sundu. Dr Numan Babaroğlu yaptığı sunumda; hububatın en önemli zararlısı olan Sünenin biyolojisi, zarar şekilleri, mücadele yöntemleri ve süne sürveyleri konularında katılımcılara bilgiler verdi.

 

İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı yaptığı açılış konuşmasında; 2022 yılında 987.090 da buğday ekim alanının 121.317 da alanında süne kıymetlendirme sürveyi yapıldığı, sürvey yapılan alanlarda sünenin ekonomik zarar eşiğinin altında olması nedeniyle kimyasal mücadelenin yapılmadığını; 2023 yılında ise, Terme ve Salıpazarı İlçeleri dışında 15 ilçede 23.250 da alanda süne sürveyi yapılmasının planlandığını belirtti.

 

Eğitimin sonunda İl Müdür Yardımcısı Nail Kırmacı, Zirai Mücadele Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü Teknik Elemanlarından; Dr. Numan Babaroğlu ile Ziraat Yüksek Mühendisi Emre Akci’ye İl Müdürlüğü adına Teşekkür Belgesi sundu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği