Telefon
WhatsApp
Mera Islah ve Amenajman Projesi Kapsamında Silajlık Mısır Tohumluğu Dağıtımı
Chakra Negatif İyon Kart

Mera Islah ve Amenajman Projesi Kapsamında Silajlık Mısır Tohumluğu Dağıtımı

Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü destekleri ile Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretiminin artırılması ve meralarda ki aşırı otlatma baskısının önlenmesi amacıyla 4.800 dekar arazide yetiştirmek üzere İlimiz çiftçilerine 12.000 kg Silajlık Mısır Tohumluğu temin edilerek çiftçilerimize hibe edilmiştir. 

23 Mart 2021 (Salı günü) Ladik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde çiftçilerimize Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, Ladik Kaymakam V. Adem ESER, Ladik Belediye Başkanımız Nurhan YAPICI ÖZEL hanımefendi, AK Parti Ladik İlçe Başkanı Recep DİRİCAN, Ladik Ziraat Odası Başkanı İmdat DEMİR ve İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Turgut GÜLER tarafından Silajlık Mısır tohumluğu teslim edilmiştir. Ladik İlçemize toplam 900 kg Silajlık Mısır Tohumluğu 350 dekar alanda ekilmek üzere %75 Bakanlık Destekli olarak çiftçilerimize dağıtılmıştır.

24 Mart 2021 (Pazartesi günü) Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde çiftçilerimize Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, Alaçam Kaymakam Fikret ZAMAN, Alaçam Belediye Başkanımız İlyas AÇAR, Alaçam Ziraat Odası Başkanı Hüseyin BEDİR , Yakakent İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mustafa KÖKDUMAN ve Alaçam İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz Mehmet GÜREŞ tarafından Silajlık Mısır tohumluğu teslim edilmiştir. Alaçam İlçemize toplam 1.050 kg Silajlık Mısır Tohumluğu 400 dekar alanda ekilmek üzere %75 Bakanlık Destekli olarak çiftçilerimize dağıtılmıştır.

29 Mart 2021 (Pazartesi) günü Çarşamba İlçe Müdürlüğünde tohum dağıtım programı yapılacaktır.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM konuşmasında; İlimizin toplam 397 bin büyükbaş, 260 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunduğunu ve 1.250.000 ton kaba yem ihtiyacı olduğunu bildirdi. Mevcut 600 bin dekar alanda Yem Bitkileri yetiştiriciliği yapıldığını, 160 bin dekar mera alanlarından 500 bin ton kaliteli kaba yem elde edildiğini ve kaba yem açığının tarla bitkileri hasadından arta kalan sap–samanlardan, otlatılabilen orman ve fındık alanlarından karşılandığını söyledi. 

Bakanlığımız Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğümüzce programa alınan Mera Islah ve Amenajman projesi kapsamında çayır mera ve yem bitkileri üretiminin artırılması ve meralarda ki aşırı otlatma baskısının önlenmesi amacıyla İlimizde Silajlık Mısır, Yonca, Yem Bezelyesi, Korunga ve İtalyan Çimi tohumlukları tedarik edilerek üreticilerimize %75 destekli olarak hibe edilecektir. 

Ayrıca Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte yürütülecek olan “SİLAJ YAPARSAN BOL SÜT İÇERSİN - Silajı Paketle Asla Zayi Etme” projemiz kapsamında Silajlık Mısır, Silajlık Soya ve Yem Bezelyesi tohumluğu üreticilerimize dağıtılacaktır.

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM Samsun İlimizin hayvancılık potansiyelinin çok yüksek olduğunu, özellikle süt sığırcılığına önem verilmesi gerektiğini, bu anlamda Bakanlığımıza Samsunda Jersey ırkı süt sığırı yetiştiriciliğinin geliştirilmesi için Proje hazırlığında olduğumuzu ve Proje hakkında detaylı bilgilerden paylaşımlarda bulundu ve dağıtımı yapılan tohumlukların hayırlı ve bol bereketli kazançlar elde edilmesi temennilerinde bulundu.

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği