Telefon
WhatsApp
İYİ Parti Grup başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz'dan sert tepki!
Chakra Negatif İyon Kart

İYİ Parti Grup başkanvekili Dr. Ayhan Ayvaz, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir'in Tekkeköy'de 12 hektarlık tarım arazisini Toprak Koruma Kurulu Kararına rağmen imara açtığını söyledi.

Karar sert tepki gösteren Dr. Ayhan Ayvaz, " Tarım arazilerinin hukuksuz bir şekilde betonlaştırılmasına müsaade etmeyecek ve kararın iptali için gerekeni yapacağız!" dedi.

 

Dr. Ayhan Ayvaz," İmara açılması komisyonda kabul edilen ve Belediye Meclisinden de AK PARTİ ve MHP'li meclis üyelerinin oyları ile geçen tarım arazisi ile ilgili olarak Tarım Orman İl Müdürlüğü uzmanları inceleme yapmış, talep edilen alanın kuru mutlak tarım arazisi olduğu değerlendirmesinde bulunmuştur. Samsun Valiliği Toprak Koruma Kurulu'nun 16.03.2019 tarihli kararında da alanın imar planı yapmak için tarım dışı amaçla kullanılmasının uygun görülmediği karara bağlanmış ve Samsun Büyükşehir Belediye’sine bildirilmiştir.

 

Biz Başkan Mustafa Demir'i diğer yanlışları gibi bu yanlıştan da dönmeye davet ediyor, Dünya da yaşanmış olan Pandemi Döneminde tüm dünyada tarımın ve gıda tedarik zincirinin önemini hepimiz gördük, Samsun'un en verimli ovalarının betonlaşmasına engel olmasını talep ediyoruz. Bu kararın faturasını gelecek nesiller ve tarım dışı kalmış bir Samsun halkı ödeyecektir. Buna kimsenin hakkı yoktur!" diye konuştu.

 

 NE OLMUŞTU?

Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi'nin geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantısında Tekkeköy İlçesi Aşağı Çinik Mahallesi'ndeki 52.5262 hektar tarım arazisi, Toprak Koruma Kurulu'nun "uygun olmadığı " kararına rağmen AK PARTİ ve MHP'li üyelerin oyları ile imara açıldı. Hatta kapanış meclisinde Sayın Ayvaz’ın Mustafa Demir’e kurum görüşünün uygun olmadığını hatırlatması üzerine Sayın Demir “ yasa sadece kurumlardan görüş alınması gerektiğini söyler” dedikten sonra “ imar planı yapılırken kurum görüşünün olumlu olup olmadığına bakılmaz” ifadelerini de kullanmıştır.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği