Telefon
WhatsApp
İlimizde Ari İşletme Sayısı Artıyor
Chakra Negatif İyon Kart

İlimizde Ari İşletme Sayısı Artıyor

 

İlimiz Bafra, Atakum ve Çarşamba ilçelerinde Ari İşletme Sertifikası almış olan 3 adet işletmemiz bulunmaktayken; yine Bafra İlçemizin Elifli Mahallesinde hayvancılık faaliyetinde bulunan 3000 baş kapasiteli Yeşil Küre Organik Ürünler Tarım Hayvancılık Pazarlama Sanayi Ticaret Anonim Şirketi‘ne ait işletmenin de 13.12.2021 tarihinde sertifika almaya hak kazanmasıyla İlimizde Ari İşletme Sertifikası verilen işletme sayısı 4’e yükselmiştir.

 

Hastalıktan Ari İşletmeler için düzenlenen Sertifikayı, Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM işletme sahibi Ahmet AYDIN‘a makamında takdim etmiştir. İl Müdürümüz SAĞLAM bu vesileyle yaptığı konuşmasında: “Amacımız İlimizde süt hayvancılığı yapan tüm işletmelerimizi Ari İşletme statüsüne almaktır. Bakanlığımız tarafından, ülkemizde görülen Sığır Tüberkülozu ve Sığır Brucellozu Hastalıkları ile etkin mücadele edilebilmesi, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve halk sağlığının korunması amacıyla Hastalıktan Ari İşletmelerin Desteklenmesi Projesi uygulanmaktadır. Proje, hayvan sağlığı yanında, kaliteli ve sağlıklı süt üretilmesi ile ülkemiz süt sektörünün Avrupa birliğine süt ve süt ürünleri ihracatı yapabilmesinin de temelini teşkil etmektedir.

 

Bildiğimiz gibi; Hayvanları kayıt altına alınmış, asgari teknik sağlık ve hijyenik şartları sağlanmış, Tüberküloz ve Brucelloz ile mücadele yönetmelikleri gereğince laboratuvar kontrolleri sonucu bu hastalıkları taşımadıkları belirlenen hayvancılık işletmelerine Hastalıktan Ari İşletmeler denilmektedir. Tarımsal Desteklemelere İlişkin Bakanlar Kurulu Kararı ve Hayvancılık Desteklemeleri Hakkında Uygulama Esasları Tebliği gereğince de Ari İşletme Sertifikası alan Süt Sığırı İşletmelerindeki tüm sığırlara 2021 yılı için hayvan başına 450 TL destekleme ödemesi ve ilaveten onaylı Süt Çiftliklerine ise hayvan başına 100 TL destekleme ödemesi yapılmaktadır. Hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği