Telefon
WhatsApp
Erdal Avcı, şöyle konuştu;
Chakra Negatif İyon Kart

Samsun'da elektrik dağıtım hizmeti veren YEDAŞ, birbirinden bağımsız tarlalarda tek sayaç ile sulama işlemi yapan çiftçilerden her tarla için ayrı abonelik istedi.

Şirket, geçtiğimiz Temmuz ayında farklı tarlalarda gezdirilmek suretiyle tek elektrik saati üzerinden sulama yapan üreticilere 'kaçak elektrik cezası' kesti. Tutanaklar çiftçilere tebliğ edildi. Samsun Ziraat Odaları Başkanları yaptıkları açıklamada YEDAŞ'a tepki gösterdi. İcra işlemlerinin iptal edilmesini gerektiğini söyledi.

Ziraat Odaları'nın talebine YEDAŞ'tan cevap geldi. Şirket, çiftçilere 1 Haziran'a kadar süre verdi. Açıklamada; "Tüketicilerden gelen yoğun itirazlar nedeniyle başlatılan icra süreci 01.06.2023 tarihine kadar durdurulmuştur. Pano sabitlemesi yapılmış tesisatların itiraz dilekçesi verilmesine bakılmaksızın cezai işlemleri iptal edilecektir" denildi.

Ancak YEDAŞ'ın icra işlemi çiftçilerin 'e-devlet' sisteminden düşmedi. Tarım kredisi kullanmak için devlet bankalarına giden çiftçilerin karşısına YEDAŞ'tan kesilen 'kaçak elektrik tutanakları' ve 'icra dosyaları' gözüktü. Çiftçinin kredi talebine 'ret' geldi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Samsun Milletvekili adayı Erdal Avcı, YEDAŞ'a tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve Cumhur İttifakı'na 'düşmanlık yapıyorsunuz' diyen Avcı, "Hani icra işlemleri durdurulmuştu. Çiftçi kredi için bankaya gittiğinde karşısında YEDAŞ'ın icra dosyalarıyla karşılaşıyor. Çiftiçiyi kara listeye aldırdınız" dedi.

YEDAŞ'ın haksız ve hukuksuz kaçak elektrik tutanakları nedeniyle çiftçilerin icraya düştüğünü, devlet bankalarından alacağı kredilere de engel olduğunu kaydeden BBP Samsun Milletvekili adayı Erdal Avcı, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilerimize 'ekilecek bir karış toprak kalmasın' derken; YEDAŞ'ın Samsunlu 5 bin çiftçimize 'kaçak elektrik tutanağı' ile icraya vermesi mağdur etmiştir. BBP Genel Başkanımız Mustafa Destici, konuyu Cumhurbaşkanı'na iletmesi üzerine YEDAŞ icra işlemlerini 'durdurduk açıklaması' yapmıştı. Ancak tarım kredisi için devlet bankalarına giden çiftçilerimizin karşısına YEDAŞ'tan icra görünmesi üzerine çiftçilerimiz ikinci bir YEDAŞ şoku yaşattı" diye konuştu.

Erdal Avcı, şöyle konuştu; "YEDAŞ ne yapmak istiyor? 5 bin çiftçimizi bu şekilde mağdur etmeye ne hakkınız var? Zaten yapmış olduğunuz uygulama gayri hukuki. Üstüne çiftçilerimizin kredi kullanmasını engellediniz. Çiftçilerimizin, Cumhurbaşkanımıza ve Cumhur İttifakı'na 14 Mayıs'ta oy vermesini engellediğinizin farkında mısınız? 'İcraları kaldırdık' diye açıklama yapıp, sayenizde bankalarda kara listede olan çiftçilerimizin aklıyla alay etmektir. Çiftçilerimiz bunun hesabını sandıkta soracaktır. İcraları durdurma değil, kaldırmazsanız, faturası 14 Mayıs'ta ağır olur."

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği