Telefon
WhatsApp
Emniyet'teki mobbing iddiaları ve artan intihar vakaları konusunda ilgili iki bakanlık ne yapıyor?
Chakra Negatif İyon Kart

CHP’li Hancıoğlu, İçişleri ve Adalet Bakanı’ndan açıklama istedi

“Emniyet’te mobbing” iddiaları Meclis gündeminde

 

Hakkari İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Cevher’in, bir polis memurunun gerçekleştirdiği  silahlı saldırısı sonucu şehit olmasının ardından gözler bir kez daha emniyet teşkilatı içinde son dönemde arttığı iddia edilen mobbing ve ayrıca intihar vakalarına çevrildi. CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, İçişleri ve Adalet bakanlarına, emniyet teşkilatı içindeki mobbing iddiaları ve intihar olayları ile ilgili idari ve adli yönden hangi işlemlerin yapıldığını sordu.

CHP’li Hancıoğlu her iki önergesinin gerekçesinde, polislerin kamu düzeninin ve vatandaşın canı, malı ve temel hak ve özgürlüklerinin korunması adına son derece önemli ve meşakkatli bir görevi ifa ettiklerinin altını çizerek şu tespiti yaptı:

“Bu yorucu ve yıpratıcı süreçte, mevcut sorunlarına yenileri eklenen ve tüm bu sorunların üstesinden gelemeyince ruh sağlığını kaybeden birçok polisimizin kendi canına kıyması görmezden gelinebilir ve kabul edilebilir bir durum değildir. Göz ardı edilemeyecek ve edilmemesi gereken bir diğer unsur da polislerimizi intihara sürükleyen, amir baskısı olarak da adlandırılan mobbing, ekonomik sıkıntılar ve zorlu çalışma koşullarıdır.”

Hancıoğlu bu tespitlerinin devamında ise İçileri Bakanı Süleyman Soylu’ya şu soruları yöneltti:

  • 07.2021 tarihi itibariyle 2021 yılı içinde intihar ve şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçen polis sayısı kaçtır?
  • Söz konusu dönemde gerçekleşen intiharlara ilişkin yürütülen idari ve adli soruşturmaların kaçında modding, zorlu çalışa koşullarının yarattığı psikolojik yıpranma ve ekonomik sorunlara dair bulgular elde edilmiştir?
  • Ayrı ayrı belirtilmek üzere, son 10 yıllık dönemde intihar ve şüpheli ölüm olarak kayıtlara geçen polis sayısı kaçtır?
  • Bakanlığınızca, polis intiharlarının sebepleri ve alınması gereken tedbirlere ilişkin bir analiz çalışması yapılmakta mıdır? Böyle bir çalışma yürütülmekteyse hangi saptamalara ulaşılmış ve alınması gerektiği düşünülen tedbirler nelerdir? Şayet yoksa, neden böyle bir çalışma yapılmamıştır?

CHP’li Hancıoğlu’nun, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’e yönelttiği sorular ise şöyle:

  • 2021 yılı içinde hayatına son veren polis memurları için savcılıklarca yürütülen soruşturmalarından kaçında mobbing/amir baskısı vb. bulgulara ulaşılmıştır.
  • Söz konusu dönemde gerçekleşen intiharlarda mobbing/amir baskısı bulgusuna ulaşılan soruşturmaların akabinde kaç amir ya da kamu görevlisi hakkında adli tahkikat başlatılmıştır?
  • Bahse konu soruşturmalarda mobbing ve baskıyı gerçekleştirdiği kanaatine varılan amir veya kamu görevlilerine hangi hukuki yaptırımlar uygulanmıştır?

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği