Telefon
WhatsApp
EBA İÇERİĞİ ÜRETMEK İÇİN SAMSUN’DA 100 KİŞİLİK BİR EKİP ÇALIŞIYOR
Chakra Negatif İyon Kart

EBA İÇERİĞİ ÜRETMEK İÇİN SAMSUN’DA 100 KİŞİLİK BİR EKİP ÇALIŞIYOR

 

 

 

         Salgın döneminde yüz yüze eğitime ara verilmesi sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bir uzaktan eğitim seferberliği başlatılmıştı.

 

         Bu kapsamda Samsun’da gönüllü öğretmenlerden yüz kişilik bir ekip oluşturularak başlatılan çalışmalarda şu ana kadar 230 adet ders çekimi tamamlandı. Bu videolardan, 223’ünün kontrolleri yapılarak Eğitim Bilişim Ağı’ na (EBA) yüklendi.

 

         Genel olarak meslek dersleri üzerinde çalışmalar yapılan Samsun’da şu anda aktif olarak Elektrik-Elektronik, El Sanatları, İnşaat, Makine Teknolojisi, Matbaa ve Motorlu Araçlar gibi çeşitli alanlarda dokuz farklı dersin çekimi devam ediyor.

 

         Derslerin hazırlığı, kaydı ve montajı oldukça fazla zaman alıyor. Öğrencilerin salgın sürecinde en büyük desteği olan EBA (Eğitim Bilişim Ağı) sistemi, internet üzerinden hem öğrencilerin kayıtlı ders videolarını izlemelerine hem de sanal ortamda canlı ders yapabilmelerine imkân veriyor. Bir dijital eğitim sistemi olarak tüm dünyada dikkatleri üzerine çeken EBA, en çok ziyaret edilen dijital eğitim sistemlerinin başında yer alıyor.

 

         İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen de bir açıklama yaparak “Bu süreçte görev alan tüm öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizin ihtiyaç duydukları eğitimleri alabilmeleri için büyük bir özveri ile çalışıyor. Öğretmenlerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

 

         EBA ders çekimleri Bafra Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Canik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Atakum Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bafra Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tekkeköy Tıbbi Cihaz Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit İlhan Hamlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Çarşamba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde yapılmaya devam ediyor.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği