Telefon
WhatsApp
Doğu Meyve Güvesi (Cydia molesta Busck) Zararlısına Dikkat!
Chakra Negatif İyon Kart

Doğu Meyve Güvesi (Cydia molesta Busck) Zararlısına Dikkat!

 

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM; Teknik personellerce arazide yapılan sürveyler neticesinde tuzaklarda yapılan kontrollerde yoğun miktarda doğu meyve güvesine rastlanmış olup ; Bölgemizde iklim ve mevsim koşulları nedeniyle doğu meyve güvesi zararlısı riski artmıştır dedi.

 

İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM yaptığı açıklamada “Zararın bertaraf edilmesi için bakanlığın teknik talimatlarında belirtilen şekilde mücadele yapılması gerektiğini söyledi. Şeftali bahçesi olan çiftçilerimizin zaman geçirmeden söz konusu zararlıya karşı bahçelerini ilaçlamaları gerekmektedir.” dedi.

 

         İlaçlama konusunda üreticilere uyarılarda bulunan İl Müdürümüz SAĞLAM, özellikle aşağıda belirtilen dönemlerde, bahçelerin mutlaka ilaçlı bulundurması gerekmektedir. dedi.

 

Şeftali bahçeleri, Doğu meyve güvesinin konukçularından uzak kurulmalıdır. Birinci döllerden zarar gören sürgünler, haftada bir kesilip imha edilmelidir. Meyve depoları, en uygun kışlama yeri olduğundan bu gibi yerler, bahçenin uzak yerlerine kurulmalıdır. Ağaçların altına dökülen kurtlu meyveler toplanarak bahçeden uzaklaştırılmalıdır.

 

Hedef ağaçları, her döle ait larvaların, sürgün ve meyveye girmeden önce ilaçlı bulundurmaktır. Birinci döle karşı ilk ilaçlama, ilkbaharda sürgünlerde ilk giriş görüldüğünde ilaçlamaya başlanmalıdır. Haziran ayının ilk haftasında ikinci döle karşı ikinci ilaçlama, ilacın etki süresine göre de 20 gün sonra üçüncü ilaçlama yapılır. Orta çeşitlerde 2 ; geçci çeşitlerde 3 ilaçlama yapılmalıdır.

 

Değerli Üreticilerimiz; Tarım ilaçlarını dikkatli kullanınız. İlaçlamalarınızı arıların çalışmadığı serin saatlerde yapınız!!!

 

Reçetesiz ilaç kullanmayınız! Reçete için İl/İlçe Müdürlüklerine başvurunuz.

 

Kullanmadan önce ambalaj üzerinde yer alan etiket bilgilerini mutlaka okuyunuz.

 

Tavsiye edilen ürünlerin dışında kesinlikle kullanmayınız.

 

İnsan sağlığına ve çevreye yönelik riskleri önlemek için kullanma talimatlarına uyunuz.

 

İLAÇLAMA YAPARKEN LÜTFEN!

 

Eldiven, gözlük, maske takınız ve tulum giyiniz !!!

 

İlaç ambalajlarını rastgele yerlere atmayalım, çevremizi koruyalım !!

 

ÜRÜNÜNÜZ BOL, KAZANCINIZ BEREKETLİ OLSUN.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği