Telefon
WhatsApp
CHP’li Hancıoğlu’dan ‘128 milyar dolar’ çıkışı
Chakra Negatif İyon Kart

CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanlarına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılmasını eleştiren CHP’li Hancıoğlu “Bu para milletimizin parası, bu soru da milletimizin sorusudur ve cevabını mutlaka alacağız” dedi.

 

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, CHP’nin ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanlarına ‘cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla soruşturma açılması hakkında bir açıklama yaptı. İktidarın, kurdaki dalgalanmayı önlemek için Merkez Bankası rezervlerindeki dövizleri satması ve üzerine 45,3 milyar daha borçlanması sonucunda 128 milyar dolarlık bir kayıp yaşandığını belirten Hancıoğlu, “bu satış ve borçlanmaların, iddia edildiğinin aksine kurda yükselme yarattığı ortadadır. Peki o halde milletimizin kasası boşaltılırken, kimler zengin edilmiştir? Bu dövizler kimlere satılmıştır? Bunun hesabı milletimize verilmelidir” dedi.

Bugün Türkiye’de evrensel hukuk ilkelerinin değil; ‘şahsım hukuku ilkeleri’nin hüküm sürdüğünü kaydeden Hancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her yetkiyi bir kişinin uhdesinde toplayan ama o kişiyi hiçbir konuda sorumlu kılmayan rejimi kendilerine kalkan yapan muktedirler; bir yandan milletimizin kaynaklarını yağmalıyor, diğer yandan buna itiraz eden milletimize gözdağı vermeye çalışıyor. ‘128 milyar dolar nerede?’ ilanları hakkında soruşturma açma/açtırmanın tek bir izahı vardır; o da ‘suçluluk telaşı’dır. Buharlaştırılan 128 milyar dolar, milletimizin parasıdır ve bu soru da milletimizin sorusudur. 10 milyon işsizimiz, kepenk kapatan esnafımız, alınterinin karşılığını alamayan çiftçimiz, ayın sonunu getiremeyen emeklimiz ve 83 milyon yurttaşımız adına, aynı soruyu biz de soruyoruz ve cevabını mutlaka alacağız!”

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği