Telefon
WhatsApp
Buzda Satranç Curling Projesi’nde
Chakra Negatif İyon Kart

Samsun’da ’Buzda Satranç Curling Projesi’nde çalışmalar sürüyor. Şu anada bin 1300 öğrenciye temel eğitim verilirken, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

 

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Samsun’da ’Buzda Satranç Curling Projesi’nde çalışmalar yoğun bir tempoda devam ediyor. Proje ile fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesine katkıda bulunmak, curling branşında uygulamalı olarak eğitim vermek ve yetenekli öğrencilerin kapasitelerini geliştirmek amaçlanıyor. Samsun Valiliğimiz himayelerinde Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ortakları olduğu ‘Buzda Satranç Curling’ projesinde Mart 2023 tarihi itibariyle bin 300 öğrenciye temel eğitim verildi. 

 

ANTRENÖRLERDEN BİLGİ ALINDI

Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, İlkadım Buz Pisti’nde eğitim alan öğrencilerini bugün ziyaret ettiler. Antrenörlerden çalışmalar hakkında bilgi alırken, İl Müdürümüz Feyzullah Dereci ile Samsun İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, curling oynadılar. İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, proje kapsamında birçok başarılı sporcunun yetişeceğini söyledi. 

 

FAALİYETLERE KATILACAKLAR

İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, “Proje kapsamında okullardan yaklaşık 80 öğrenci seçilerek performans grubuna dahil edilmiştir. 2022 yılında projeden seçilen öğrencilerimiz kulüplere yerleştirilerek Türkiye Curling Federasyonu’nun liglerine katılmıştır. Türkiye Curling Federasyonu’nun 2023 yılında yapacağı faaliyetlere 10 takımla katılım sağlanması planlanmaktadır” diye konuştu. 

 

HEDEF 20 BİN ÖĞRENCİ

İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, “Samsun Valiliği himayelerinde yürütülen ve her bir öğrenci sekiz seans curling eğitimi alacak şekilde 5 yılda 20 bin öğrencinin faydalanması planlanan projeyle ayrıca öğrencilere sosyal ve sportif alışkanlıklar kazandırılmasının yanı sıra, yetenekli öğrenciler keşfedilerek milli takıma girecek sporcu sayısını artırılması da hedefleniyor. Samsun Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı’ya desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi arz ediyoruz” ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği