Telefon
WhatsApp
ANDA Samsun AFAD Çadırını Ziyaret Etti
Chakra Negatif İyon Kart

ANDA Samsun AFAD Çadırını Ziyaret Etti

İçişleri Bakanlığı tarafından akredite olmuş nadir kuruluşlardan biri olan ANDA Arama Kurtarma Teşkilatının Samsun Temsilciliği üyeleri Atakum Çobanlı İskelesi önünde kurulan AFAD çadırını ziyaret etti. Arazi araçları ve gönüllülerden oluşan kalabalık bir konvoy ile Batıpark’tan hareket eden ANDA üyeleri kendilerine destek veren Samsun Off Road Kulübü ile birlikte büyük bir konvoy oluşturdu.

Ziyaret ile ilgili bir açıklama yapan ANDA Samsun il Başkanı Coşkun ARSLAN, ANDA’nın sadece arama kurtarma alanında değil mazlum coğrafyalarda yetimhaneleri, sosyal yardım faaliyetleri ile faaliyet gösteren çok büyük bir organizasyon olduğunu belirtti. ARSLAN, “2016 yılında resmiyet kazanmış olan Anda Kardeşe Vefa Derneği tamamen gönüllülük esaslı çalışan ve yardımı değil ‘’Vefa’’ yı şiar edinmiş bir dernek. ANDA Göktürkçe’de and içmiş kardeşler anlamına geliyor. Biz de Tevbe süresi 83. Ayete muhatap olmamak için and içtik. Mazlum coğrafyalara Türk’ün şefkat elini uzatmaya and içtik. Savaşların, açlığın, kargaşanın, fitnenin hüküm sürdüğü coğrafyalara, Anadolu merhametini, şefkatini götürmeye, oralara bizim kültürümüzü mayalamaya and içtik. Bugün Türkiye’nin dört bir yanında temsilcilikleri bulunan ve binlerce gönüllüsü bulunan derneğin Samsun’da da bir şubesi var.”diye konuştu.

ARSLAN, “Bugüne kadar özellikle Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi, Zeytin Dalı Harekat Bölgesi, Hatay Yayladağı ve ülke içerisinde ki diğer mülteci kampları başta olmak üzere 300 civarı insani yardım (gıda, kıyafet, battaniye, sağlık malzemesi) malzemelerini içeren tırı bölgelere AFAD VE KIZILAY ile birlikte göndermiş bulunmaktayız. Bunun yanı sıra ilk olarak Hatay Yayladağı’nda başlatmış olduğumuz yetim çocuklar üzerine yaptığımız çalışmalar yine El Bab Kubbesin (Başköy) Halime Ana Yetim ve Kültür Merkezi’nde 382 Afrin Meryemin Yetim Merkezi’nde 110 yetimin bulunduğu iki tane yetim merkezimiz bulunmaktadır. Aynı zamanda Afganistan’da da büyük bir yetim merkezimiz hizmet veriyor. Buralarda yetim çocuklarımıza savaş sonrası sosyal hayata adapte olabilmeleri için rehabilite hizmetleri, Türkçe dersleri ve futbol, tekvando gibi spor dallarında eğitimler veriyoruz ve gelecek yıllarımızda kendi çocuklarımıza kardeş ülkemize vefalı ve sevdalı birer nesil yetiştirme uğraşındayız. Yine bölgede ki gençlere ve kadınlara yönelik mesleki ve kültürel faaliyetlerde bulunuyoruz.

 

Anda Kardeşe Vefa Derneği olarak sadece Suriye’de değil Mazlumun olduğu her yere Türk’ün Vefalı elini uzatma gayesindeyiz. Bunun için özellikle Ramazan ayları (gıda paketleri, fitre, zekat dağıtımı, bayramlıklar gibi) ve Kurban Bayramları (binlerce kurban bağışları, bayramlıklar v.s) başta olmak üzere her dönem Irak, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Bosna Hersek, Makedonya, Afganistan, Kosova ve Uganda gibi ülkelerde de gerek ayni gerek nakdi ve gerekse eğitim faaliyetleri ile destek olmaya çalışıyoruz.”

 

Bunun yanına ülkemizde afet bilincinin oluşması için 2016 yılında bir yapılanmaya gittiklerini belirten ARSLAN, 2-3 yıllık kısa bir süre içinde ülkemizin en büyük arama kurtarma teşkilatlarından biri haline gelerek İçişleri Bakanlığı tarafından akredite edildiklerini ifade etti. Samsun’da 2020 yılında kurulduklarını belirten ARSLAN, “gerek kentsel arama, gerek doğada arama ve gerekse suda arama ekiplerimizi oluşturmaya başladık. Bugün aktif gönüllü sayımız beklediğimizin çok üzerinde. AFAD koordinasyonunda eğitimlerimizi tamamlıyoruz. Aynı zamanda lojistik olarak SAMDOF Samsun Arama Kurtarma ve Off Road Kulübü ile birlikte çalışıyoruz. Kendilerini buradan destekleri için teşekkür ediyorum” dedi.

AFAD çadırı önünde AFAD Temsilcileri ile birlikte fotoğraf çektiren ANDA gönüllüleri ziyaretten sonra alandan ayrıldı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği