Telefon
WhatsApp
2023 Yılı Kenevir Müracaatları
Chakra Negatif İyon Kart

Bakanlığımızca yürütülmekte olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) uygulamaları, 27 Mayıs 2014 tarihli ve 29012 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan ÇKS Yönetmeliği çerçevesinde yürütülmektedir. 23 Eylül 2022 tarih ve 31962 sayılı Resmi Gazete'de Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliği'nin 6 ‘ncı maddenin ikinci fıkrasında "...Ancak çiftçiler, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS'ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, üretim yılının Şubat ayı içerisinde yapabilirler. Bu tarihlerin resmi tatil ve hafta sonuna rastlaması durumunda başvuru süresi ilk mesai günü sonuna kadar devam eder." denilmektedir.

 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Samsun İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Nail Kırmacı ; “ İlimiz kenevir üretimi konusunda lider illerden birisi olup 29842 sayılı Kenevir Yetiştiriciliği ve Kontrolü Hakkında ki yönetmelik kapsamında; adı geçen Yönetmelik hükümlerine göre "tohum " ve "elyaf (lif)” dışında kenevir üretimi söz konusu olmayıp, yasal izin almadan üretim yapılan kenevirler ruhsatsız üretim olarak değerlendirilecektir. 1 Nisan 2023 tarihi sonrasında Kenevir üretimi için yapılan Çiftçi Kayıt Sistemi kaydı ile kenevir üretim izin başvurusu kabul edilmeyecektir.

 

           Yönetmelik hükümlerine uygun şartları taşıyan parsel ve üreticilere üretim izini üretim yapılan parselin kayıtlı olduğu mülki amirlik (ilçede kaymakam ilde valilik makamı) tarafından verilmektedir. Kenevir üretimi yapmak isteyen üreticilerimizin yönetmelikle belirlenen tarihler arasında gerekli müracaatı yapmaları mağduriyeti önleyecektir." dedi.

 

BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

 

* Nüfus kayıt örneği,

 

* Üretim yılına ilişkin Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi,

 

* Üretim yerinin toplam yüzölçümü ile ada/parsel numarasını gösterir kroki, 

 

* Başvuru sahibinin kenevir yetiştiriciliği amacını belirtir Yönetmeliğin Ek-1'de yer alan örneğe uygun başvuru formu,( İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden temin edilebilir)

 

* Çiftçinin daha önce izinsiz kenevir ekme, uyuşturucu imal etme, dağıtma, ticaretini yapma veya kullanma suçu işlemediğine, yetiştiricilik izni verilmesini müteakip bu Yönetmelik hükümlerine uygun olarak hareket edeceğine ilişkin Ek-2'de yer alan örneğe uygun taahhütname, (İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünden temin edilebilir).

 

İlimizde Kenevir Tarımı yapmak isteyen ancak muhtelif sebeplerle üretim parselinde farklı ürün beyan eden yada yeni parsel sahibi olan kiralayan üreticilerimizin yönetmelik ekinde bulunan belgelerle birlikte kenevir üretim izini almaları için en yakın İlçe tarım Müdürlüklerine müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

            Mevcut yönetmelik kapsamında Kenevir Üretimi için izin alacak üreticilerimizin son günü beklemeden üretim izini almaları kendi menfaatleri için olacaktır.

 

                                                                                                                      Nail KIRMACI  İl Müdürü V. ​

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği