Telefon
WhatsApp
Virüsün Türkiye'deki 'süper bulaştırıcı'sı, AK Parti iktidarıdır
Chakra Negatif İyon Kart

"Virüsün Türkiye'deki 'süper bulaştırıcı'sı, AK Parti iktidarıdır!"
Samsun'un üst üste haftalardır, nüfusuna oranla en yüksek vaka sayısına sahip il durumunda olduğunu belirten TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi CHP'li Neslihan Hancıoğlu "bu felaketin mimarı, virüsün Türkiye'deki 'süper bulaştırıcı'sı AK Parti iktidarıdır" dedi.
TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi, CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, haftalardır nüfusuna oranla en yüksek vaka sayısı tespit edilen Samsun için yeni, etkin ve sonuç alıcı tedbirlerin hayata geçirilmemesine tepki gösterdi.
Salgının başlangıç döneminde Samsun'daki bir fastfood restoranında çalışan bir gencin, virüsü birçok kişiye bulaştırması sonrasında o genç için 'süper bulaştırıcı' tanımlaması yapıldığını hatırlatan Hancıoğlu "bugün görüyoruz ki asıl 'süper bulaştırıcı' AK Parti iktidarıdır! Tıka basa doldurulan kongre salonları, 'geliyorum' diyen felaket karşısında hiçbir önlem alınmaması bu durumun en somut kanıtıdır" dedi.
YA ERDOĞAN YALAN SÖYLEDİ YA DA GÖREV ZAFİYETİ VAR!
Hancıoğlu, 1 Mart 2021 tarihinde yapılan kabine toplantısının ardından salgın konusunda 'kontrollü normalleşme süreci'nin başlatıldığını hatırlatarak şöyle devam etti:
"Sayın Erdoğan, o toplantının ardından kameraların karşısına geçerek, güncellenen vaka oranları doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulları'nın uygulamaları gözden geçireceğini, tedbirleri sıkılaştırma veya gevşetme yoluna gideceklerini duyurmuştu. Oransal vaka sayısında Samsun, haftalardır zirvede ve mevcut tedbirlerin hiçbir işe yaramadığı ortadadır. Bu vahim tabloya rağmen etkin ve sonuç alıcı tedbirler alınmıyorsa eğer ya Erdoğan milletimize yalan söylemiştir ya da salgınla mücadele konusunda ilimizde görev zafiyeti vardır!"
TAM KAPANMA VE İLLER ARASI SEYEHAT KISITLAMASI...
Hancıoğlu, haftalar önce Samsun için yaptığı 'Pandemi OHAL'i' çağrısını yineleyerek, ivedilikle atılması gereken adımları şöyle sıraladı:
- Temel ve zorunlu hizmetleri aksatmayacak ve ekonomik tüm kayıpların kamu kaynaklarıyla telafi edileceği iki haftalık tam kapanma uygulanmalıdır.
- İller arası geçiş kısıtlanmalıdır.
- Samsun ve benzeri düzeyde vaka oranına ulaşan illerde, aşı yoluyla bağışıklama çalışması başlatılmalıdır.
- İl Pandemi Kurulu, başta tabip odası olmak üzere, sahada salgınla mücadele eden sağlık çalışanlarının meslek örgütleri ve tüm sağlık kuruluşlarını da içinde barındıracak şekilde yeniden organize edilmelidir.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği