Telefon
WhatsApp
SİMDER MÜTEAHHİTLERİN ODA TALEBİNİ BAKAN MUŞ’A İLETTİ
Chakra Negatif İyon Kart

Samsun İnşaatçılar ve Müteahhitler Derneği (SİMDER) kendilerini ziyarete gelen  (SİMDER) Ticaret Bakanı Mehmet Muş’a yapı inşaat ve müteahhitlik sektörünün bir platforma ihtiyaç duyduğunu belirterek müteahhitlerin oda talebini iletti.

 

SİMDER yapı sektörünü siyaset, idare ve sivil toplumdan etkili isimlerle buluşturmasıyla simgeleşen kahvaltı programında bu kez Ticaret Bakanı ve Ak Parti Samsun 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Muş’u ağırladı.

 

Dernek binasında gerçekleşen buluşmada Bakan Muş iş adamlarıyla birlikte kahvaltı yaptı. Ardından SİMDER Başkanı Yunus Güney sektörün mevcut durumu ve geleceğine dair bir konuşma yaptı. Yapı inşaat ve müteahhit sektörünün mevcut dağınık yapısının hem üretici hem de tüketiciler açısından bir takım zorluklara sebebiyet verdiğini belirten Başkan Güney, bu konuda bir takım çalışmalar ve somut adımlar atılması gerektiğini söyledi.

 

Müteahhitliğin disipline kavuşturulması için sektörün çözümü odalaşmakta gördüğünü belirten Güney, Müteahhitler Odası’nın kurulabilmesi için Bakan Muş’tan hükümet nezdinden desteklerini istedi. Kurulacak böyle bir organizasyonla sektörün tanımının yapılarak yasal bir düzenlemeye kavuşmasını arzu ettiklerini belirten Güney, Samsun ve çevre illerinde bulunan sektör paydaşlarını bir araya getiren çatı bir oluşum haline gelen SİMDER’in de bu konuda elini taşın altına koymaya hazır olduğunu dile getirdi.

 

Bu konunun İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) nezdinde Türkiye çapında arzu edilen bir talep olduğunu belirten Güney, “Bugün ülkemizde yapı inşaat sektörünü düzenleyen bir mekanizma hâlihazırda yoktur. Türkiye çapında bu dağınıklığı ortadan kaldıracak sektörü bir araya getirecek, toplayacak bir üst organizasyona ihtiyacımız var. Yapı inşaat ve müteahhit sektörünün bir arada bulunması, disipline edilmesi için apayrı bir formatı konuşmamız gerekiyor, TOBB çatısı altında Deniz Ticaret Odası, Sanayi Odası veya Ticaret Borsası benzeri Yapı İnşaat ve Müteahhitler Odası kurulmalıdır” dedi.

 

Sonrasında sözü alan Ticaret Bakanı Mehmet Muş ise, inşaat ve altyapının, bir ülkenin gelişimi için önemli sektör olduğunu söyleyerek, "Altyapıyı yapmadığınız zaman sanayi, yatırım gelmiyor. Ürettiğiniz sanat eserlerinin, binaların muhakemesi, sağlamlığı, planı ve dizaynının kalibreli olması gerekiyor. Müteahhitlik dışarıdan çok rahat gibi gözüken ve son dönemde de disipline kavuşturmaya çalıştığımız bir sektör. Elinde sermayesi olan, sermaye birikimi olan ’Ben müteahhit olmaya karar verdim’ gibi alanından çıkartılıp farklı bir sınıflandırmaya tabi tutulduğu, yapı denetim şirketlerinin daha sıkı denetim yapma kabiliyetine ulaştığı ve müteahhitlerle bağlılık ilişkilerinin koparıldığı bir sistem oldu. Ruhsat alacaksanız önce mal müdürlüğüne o denetimin ödemesini yapıyorsunuz, hak ediş karşılığında mal müdürlüğü bağımsız denetim şirketine ödemesini yapıyor ve siz herhangi bir bağımsız denetim şirketini belirleyemiyorsunuz. Sistem size otomatik olarak yapı denetim firması atıyor. Bunlar sektörün geleceği açısından önemli adımlar ve bunların yansımalarını projelerin uygulanmasının ve kalitesini sahada zaman içerisinde daha net bir şekilde göreceğiz. Türkiye, geçmişten ders çıkartıyor ve her geçen gün bunları güçlendiriyor. Güvenlik katsayısından denetimlere, çizilen projelerden statiklerin mutlak anlamda uygulanmasını tesis ediyor" ifadelerini kullandı.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği