Telefon
WhatsApp
Gübre Denetimlerinde Uygunsuz Gübreler İmha Ediliyor
Chakra Negatif İyon Kart

Gübre Denetimlerinde Uygunsuz Gübreler İmha Ediliyor

 

Devam eden gübre denetimleri kapsamında uygunsuz gübreler toplanarak imha ediliyor. Samsun İl Tarım ve Orman Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, konuyla ilgili basın açıklamasında: “İl Müdürlüğümüz olarak, 17 ilçede toplam 37 gübre denetçisi ile piyasa gözetim ve denetim çalışmalarımız devam etmektedir.

 

İl Müdürlüğümüzce yetkilendirilen Gübre Bayilerine gidilerek yılda en az iki kere rutin denetimler yapılmaktadır. Ayrıca 17 ilçede yapılan denetimler sonucunda; farklı dağıtıcılardan alınan ürünlerde içerik belirleme amaçlı numuneler analize gönderilmekte, analiz sonuçları uygunsuz çıkan gübrelerle ilgili firmalara idari yaptırımlar uygulanmaktadır. İl/ İlçe Müdürlüklerimize gelen ‘sahte gübre’ ihbarları da değerlendirilmekte ve gerekli işlemler yapılmaktadır. Bunlardan başka piyasada gübre fiyatlarındaki dalgalanma ve anormal hareketlilikler Bakanlığımıza günlük bildirilmektedir.

 

Salıpazarı ilçesinde, 03.05.2021 tarihinde Müdürlüğümüz Gübre Birimi’nce yapılan Piyasa Gözetim ve Denetim Çalışmaları sırasında; İlçede faaliyet gösteren bir Gübre Dağıtıcısından alınan NP DAP (18,46-0 ) ticari isimli gübrenin analizi uygun çıkmaması sonucunda, 8650 kg (173 adet 50 Kg’lık torbalar) Yedi Emin’e alınarak bayiye teslim edilmiş ve satışı durdurulmuştur. Ürünle ilgili 4703 sayılı Kanunun 12. Maddesinin ‘a’ bendine göre idari para cezası uygulanmıştır. Ürün, üreticisi tarafından geriye alınmadığından, 08.03.2022 tarihinde İl Müdürlüğümüzce kurulan Komisyon kararı ile Büyükşehir Belediyesi çöp dökme istasyonunda imhası yapılmıştır.

 

Bu bağlamda çiftçilerimizin gübre alırken; Bakanlığımıza bağlı İl Müdürlüklerince yetkilendirilmiş ve Gübre Dağıtıcılık Belgesi sahibi olan firmalardan alması, gübre çuvalının veya ambalajının üzerindeki bandrol ve barkodlarının bulunmasına dikkat edilmesi gerekmektedir. Yine çuvalların üzerinde tescil ve lisanslarının olup olmadığına bakılması, ambalajı açık gübrelerin kesinlikle alınmaması ve tarihi geçmiş ürünlerin satın alınmaması konularına dikkat etmeleri, satın alınan gübrenin cinsi ve miktarı kadar kendi T.C. Kimlik numaralarına çıkış yapmaları konusunda Bayileri bilgilendirmeleri gerekmektedir.” dedi.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği