Telefon
WhatsApp
Faiz kararının ardından dolar hareketlendi
Chakra Negatif İyon Kart

Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 16’dan yüzde 15’e indirdi.

 

KARAR SONRASI PİYASALAR HAREKETLENDİ

 

Faiz kararının ardından dolar hareketlendi. Karar öncesi 10,55'nin hemen üzerinde seyreden dolar/TL, faiz kararı sonrası ilk tepki olarak 10,95'in üzerine çıktı. Euro/TL de 11,95 seviyesinden 12,30'u aştı. 

 

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi ise faiz indirimi sonrası satıcılı seyre döndü ve 1.705 puanın altına indi. Karar öncesi borsa 1.710 puandan işlem görüyordu.

 

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu tarafından yapılan açıklama şöyle;

 

Küresel iktisadi faaliyette yılın ilk yarısında yaşanan toparlanma ve aşılama oranlarındaki artışa rağmen salgında yeni varyantlar küresel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tutmaktadır. Küresel talepteki toparlanma, emtia fiyatlarındaki yüksek seyir, bazı sektörlerdeki arz kısıtları ve taşımacılık maliyetlerindeki artış uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının yükselmesine yol açmaktadır. Başlıca tarımsal emtia ihracatçısı ülkelerde yaşanan iklim koşullarının küresel gıda fiyatları üzerinde olumsuz yansımaları görülmektedir. Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmekle birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda görülen yükselişin beklenenden uzun sürebileceğini değerlendirmektedir. Bu çerçevede, gelişmiş ülke merkez bankaları destekleyici parasal duruşlarını sürdürmekte, varlık alım programlarına devam etmektedir.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği