Telefon
WhatsApp
Çarşamba’da Bordo Bulamacı Dağıtımı Gerçekleştirildi
Chakra Negatif İyon Kart

Çarşamba’da Bordo Bulamacı Dağıtımı Gerçekleştirildi

 

 

 

 

 

İl Müdürlüğümüzce, Çakmak Baraj Havzasında Organik Fındık Üretimi yapan Çarşamba Fındık Üreticileri Birliği’ne üye 39 üreticimize; fındıkta fungal hastalıkları önlemek, fındık bahçelerimizi dönemsel risklerden korumak, dolaysıyla verim ve kaliteye katkı sağlamak amacıyla 09 Aralık 2021 tarihinde bir eğitim verilmiştir.

 

 

 

Tarım ve Orman İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, Çarşamba İlce Müdürü İrfan ÖZTÜRK, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Lale BAYKAL, Çarşamba Organik Fındık Üreticileri Birlik Başkanı Ali BAKIR, İl Organik Tarım Birimi ile İlçe Müdürlüğü teknik elemanları ve çiftçilerin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte Bordo Bulamacı Dağıtımı da gerçekleştirilmiştir.

 

 

 

İl Müdürümüz İbrahim SAĞLAM, burada yaptığı konuşmasında; “Dağıtımını gerçekleştirdiğimiz Bordo Bulamacını kullanacak olan üreticilerimizin, bahçelerinde oluşan farkı rahat gözlemleyebileceğine inanıyoruz. Bu anlamda, diğer üreticilerimizin de konuyla ilgilenmesine vesile olacağına ve Organik Fındık Yetiştiriciliğinde bir farkındalık yaratacağına inandığımız Bordo Bulamacı kullanımının üreticilere bol verim ve kazanç getirmesini temenni ederim.” dedi.

 

 

 

Dağıtım töreni sonunda, sahada uygulama yapılmak üzere organik fındık bahçesine geçilmesi ve Çarşamba İlçe Tarım ve Orman Müdürü İrfan ÖZTÜRK’ün Bordo Bulamacının fındık alanlarında kullanımı hakkında bilgi vererek uygulamayı gerçekleştirmesinin ardından üreticilerin soruları cevaplanarak etkinlik sona erdi.​

 

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği