Telefon
WhatsApp
Büyükşehir onları kucakladı
Chakra Negatif İyon Kart

Büyükşehir onları kucakladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü” dolayısıyla özel bir etkinlik düzenledi. Etkinlikte down sendromlu çocuklar spor aktiviteleri ve halk oyunu danslarıyla yeteneklerini gösterdi. El sanatları ürünlerini sergiledi. Birbirinden güzel gösteriler vatandaşlar tarafından da beğeniyle izlendi. 

Samsun Büyükşehir Belediyesi ile Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Eğitim Dayanışma Derneği (Down-Çed) 21 Mart Down Sendromu Farkındalık Günü sebebiyle etkinlik düzenledi. Piazza Alışveriş Merkezi'nde yapılan etkinliğe Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayhan Ergün, Down-Çed Başkanı Ülviye Demirci, özel eğitim okulu ve halk eğitim merkezlerinde görevli kurs öğretmenleri, down sendromlu çocuklar ve aileleri katıldı.

Down sendromlu çocukların el sanatları kurslarında yaptıkları çeşitli ürünlerin sergilendiği etkinlikte, spor aktiviteleri de yapıldı. Etkinliğe ilgi gösteren vatandaşlarla masa tenisi, badminton, okçuluk gibi turnuvası yapan çocuklar, langırt oynayıp resimler çizdi. Halk oyunları gösterisinin ardından çocuklar, dans edip gönüllerince eğlendi. Yapılan organizasyon için özel çocuklardan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür geldi. Pankartlarla topluma sosyal mesajlar verilen etkinlik, hatıra fotoğrafıyla sona erdi. 

ÖZEL ÇOCUKLARIMIZ BİZİM MOTİVASYON KAYNAĞIMIZ

Programda konuşan Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Yaşlı ve Engelli Hizmetleri Şube Müdürü Emrah Baş, "Çocuklarımız bizim motivasyon kaynağımız. Onların gelişimine destek olmamız amacıyla sürekli projeler üretiyor, çalışmalar yapıyoruz. Yine Büyükşehir Belediyesi ve Down-Çed Derneği ile birlikte özel çocuklarımız için Aile Bakanlığı üzerinden bir Avrupa Birliği Projesi yürütüyoruz. Aynı zamanda bu yıl faaliyete geçen Engelsiz Çocuk Evi'nde gerek down sendromlu gerekse otizmli çocuklarımıza eğitim farkındalık, spor gibi birçok etkinlik düzenliyoruz" dedi.

BÜYÜKŞEHİR DAİMA SİZİN YANINIZDA

Down-Çed Derneği ve Samsun Büyükşehir Belediyesi olarak güzel bir etkinliğe imza attıklarını söyleyen Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Ayhan Ergün ise, "Bugün özel bir gün. Güzel bir etkinlik oldu. Özel çocuklarımızın aileleriyle birlikte üretmiş oldukları ürünlerin sergisi ile beraber spor karşılaşmalarımız oldu. Halk Dansları gösterisi oldu. Her zaman gerek yaşlılarımızın, gerek engellilerimizin gerekse de sosyal destek ihtiyacı olan vatandaşlarımızın hizmetindeyiz. Başkanımız Mustafa Demir’in direktifleri doğrultusunda bu alanı doldurmaya çalışıyoruz. Engelsiz Çocuk Evi, Engelsiz Gündüz Bakım Evi, Engelliler Kampı gibi birçok alanda dezavantajlı gruplarımızın yanında yer almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği