Telefon
WhatsApp
1.181 Adet Projeye Hibe Desteğ
Chakra Negatif İyon Kart

Tarım ve Orman Bakanlığının ilgili kuruluşu olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK), Türkiye'de 125 milyon Avro hibe destek bütçesi ile 07 Ocak 2021 tarihinde Onuncu Başvuru Çağrı İlanına çıkmış bulunmaktadır. TKDK, bu çağrı döneminde, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" tedbiri ile "Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" tedbirleri kapsamındaki yatırımlara % 40-70 arasında değişen oranlarda hibe desteği verecektir.

 

IPARD II Onuncu Başvuru Çağrı döneminde, "Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar" kapsamında hazırlanacak olan projelerin kabulü 15 Şubat - 19 Mart 2021 tarihleri arasında TKDK Samsun İl Koordinatörlüğüne yapılacaktır. Bu kapsamda; Süt Üreten Tarımsal İşletmeler, Kırmızı Et Üreten Tarımsal İşletmeler, Kanatlı Eti Üreten Tarımsal İşletmeler ve Yumurta Üreten Tarımsal İşletmeler %50-70 hibe ile desteklenecek olup, bu tedbir kapsamındaki yatırımlar için toplam 45 milyon Avro hibe bütçesi tahsis edilmiştir."

 

"Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar" kapsamında hazırlanacak olan projelerin kabulü ise 15 Şubat - 26 Mart 2021 tarihleri arasında yapılacak olup Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kırmızı Et ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Kanatlı Eti ve Et Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması, Su Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile Meyve ve Sebze Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması sektörlerinde yapılacak yatırımlara % 40-50 hibe desteği verilecek olup bu sektörler için tahsis edilen hibe destek bütçesi 85 milyon Avro' dur.

 

TKDK Samsun İl Koordinatörlüğünün çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunarak, 2011 yılından bugüne kadar, Samsun ilimizde IPARD kapsamında toplam yatırım değeri 448,7 milyon TL olan 1.181 adet proje ile sözleşme imzalandığını ve toplam 221,1 milyon TL hibe tahsis edildiğini belirten Valimiz Sayın Doç. Dr. Zülkif Dağlı, "Yatırımları tamamlanan 1.074 adet projeye toplam 145,1 milyon TL hibe ödenmiştir. Yatırımları devam eden 107 adet projeye de  yatırımlar tamamlandığında kalan 73,4 milyon TL hibe ödenecektir.

 

Ayrıca incelemeleri tamamlanan toplam yatırım değeri yaklaşık 48,6 milyon TL olan 60 adet projemiz de sözleşme hazırlıkları devam etmektedir. Samsun ilimizde yürütülen IPARD Projeleri kapsamında yaklaşık 3.500 kişinin istihdamı sağlanmıştır. TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüz IPARD Programı kapsamında desteklenen proje sayısında birinci, yapılan ödeme tutarında da ilk sıralarda yer almaktadır.

 

Yatırımcılarımızı ve üreticilerimizi hibe desteği alabilecekleri sektörler ve yapabilecekleri yatırımlar hakkında bilgi almak ve açılan başvuru çağrı döneminde proje sunmak üzere TKDK Samsun İl Koordinatörlüğümüze davet ediyorum." dedi.  

0 Yorum

Henüz Yorum Yapılmamıştır.! İlk Yorum Yapan Siz Olun

Yorum Gönder

Lütfen tüm alanları doldurunuz!

vizyon vital2

Reklam

300 X 250 Reklam Alanı

Yazarlarımız

Anket

Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150
Sidebar Alt Kısım İkili Reklam Alanından İlki 150x150

E-Bülten Aboneliği